När Är Man På Obestånd?


Posted April 21, 2021 by davids6981172

Att komma på obestånd innebär att ett bolag inte längre ha möjlighet att betala sina skulder. Bolagets ekonomiska svårigheter är inte längre tillfälliga

 
När Är Man På Obestånd?

Att komma på obestånd innebär att ett bolag inte längre ha möjlighet att betala sina skulder. Bolagets ekonomiska svårigheter är inte längre tillfälliga. För att undvika att hamna i denna sits är det viktigt att vara medveten om dess signaler. På så sätt har du större chanser att sätta in rätt åtgärder i tid för att klara dig ur krisen. Vi kommer guida dig igenom de olika skälen och tecknen du ska hålla utkik över för att kunna undvika att ditt bolag ska hamna där.

Olika skäl till obestånd
Alla företag kan av flera anledningar hamna i situationer där de har ekonomiska problem. Konjukturer går upp och ned, detta är något som påverkar företag med. Kanske har ditt bolag oturen med leverantörer eller kunder som inte betalar i tid. Kanske är du generös med dina krediter så att det saknas likvida medel när det är dags att betala bolagets egna skulder. Det är inte heller ovanligt att företag hamnar i någon typ av tvist. Det drar inte bara resurser och pengar, utan även fokus från verksamheten. Själen kan vara många. Dock så finns det flera väldigt tydliga tecken på att ett bolag är påväg att komma i obestånd. Men det finns även stora chanser att hitta lösningar på din insolvens.

4 tecken på obestånd
Här nedan kan du läsa om några tydliga tecken på företag i obestånd. Var uppmärksam på dessa:
1. Underskott på skattekonto
Att ha ett underskott på bolagets skattekonto är ett tydligt tecken på att något är fel. Skatteverket gör en avstämning varje månad av ditt företags skatte konto. Skulle du ha ett underskott på över 2 000 kronor kommer Skatteverket skicka ut ett betalningskrav på skulden. Om du inte betalar detta så kommer skulder föras vidare till Kronofogden och sluta i indrivning.
2. Omfattande skulder som inte kan betalas
Om bolagets skulder inte kan betalas har du ett tydligt tecken på att något inte står rätt till. Skulle skulderna gå vidare till Kronofogden blir situationen enbart värre. Försök med åtgärder som förhandla om eventuell förlängning av dina krediter i de fall du märker att du tillfälligt inte klarar av vissa betalningar.
3. Betalningsförelägganden
Om du har obetalda skulder som du fått betalningsföreläggande på har du ett tydligt tecken på obestånd. Genom ett betalningsföreläggande kan leverantörer, med hjälp av Kronofogden, möjlighet att driva in obetalda skulder. Betalningsförelägganden som är upprepande eller ofta förekommande är ett tydligt tecken på att bolaget är påväg att hamna i obestånd.
4. Bolaget har konkursansökan mot sig
Ditt bolag har fått en ansökan om konkurs mot sig och kan inte betala den fordran. Om det inte var tydligt innan så kommer det bli tydligt vid en konkursförhandling att bolaget i fråga är i obestånd. Här kommer Tingsrätten att ta ett beslut i frågan om bolaget är i konkurs eller ej.

Företag i obestånd - så kan du få hjälp
Ju snabbare du inser och lokaliserar bolagets ekonomiska kris desto större möjlighet finns det att vända situationen. Har ditt bolag stort potential som tillfälligt hamnat i en djup ekonomisk kris? Då har du stora möjligheter att hitta en investerare som har erfarenhet från att vända bolag i insolvens till att åter bli lönsamma. På så sätt får du en partner och affärsrådgivare i ett som dessutom har ett stort nätverk att utnyttja.

För Mer Information Om företag obestånd
-- END ---
Share Facebook Twitter
Print Friendly and PDF DisclaimerReport Abuse
Contact Email [email protected]
Issued By ronaldrogers7162
Country United States
Categories Business
Last Updated April 21, 2021