Dosare preturi de transfer


Posted January 22, 2017 by sheratonv

Informatia este una dintre cele mai importante lucruri din ziua de astazi si un om informat va lua intotdeauna deciziile care trebuie. Daca vreti sa stiti ceva despre preturi de transfer

 
Informatia este una dintre cele mai importante lucruri din ziua de astazi si un om informat va lua intotdeauna deciziile care trebuie Orice hotarare are repercusiuni si din cauza aceasta va trebui sa va rezervati oricat timp va fi nevoie pentru a invata tot ce este necesar. Acest lucru va va ajuta sa mentineti cursul care trebuie de la bun inceput.

De exemplu, aveti idée ce inseamna preturi de transfer? Stiti cumva ce reprezinta si ce obligatii aduce acest lucru? Sunt foarte multe reglementari in fiscalitatea din Romania precum in alte tari care sunt menite sa combata frauda si acestea sunt unele dintre ele. Cu cat stiti mai multe despre acest lucru, cu atat va fi mai usor sa luati o decizie corecta.

Un fapt concret este ca exista foarte multe persoane juridice care fac parte din acelasi grup. Unele dintre ele au fost infiintate de aceleasi persoane, altele au fost asimilate ulterior etc. Transferul de bunuri intre aceste companii care fac parte din acelasi grup este obisnuit. Costurile care vor fi implicate in aceste tranzactii se numesc preturi de transfer.

Desi sunt comune, sunt multe reglementari care au menirea de a combate frauda. Una dintre conditiile impuse de lege este ca aceste preturi de transfer sa fie cam la acelasi nivel cu preturile implicate intr-o tranzactie similara intre doua parti care nu sunt din acelasi grup. Desi sunt reguli clare, aici sunt multe mijloace prin care se poate frauda.

De exemplu, atunci cand o companie va intocmi dosarul preturilor de transfer, poate trece niste preturi mai mari sau mai mici. Preturile mai mari sunt in folosul cumparatorului pentru ca isi va mari cheltuile si va urnari scaderea impozitului pe profit la final. In acelasi timp va creste TVA colectat si de asemenea aceasta duce la scaderea taxelor.

Ceea ce trebuie retinut este ca dosarul preturilor de transfer este obligatoriu si acesta va trebui sa fie intocmit fie anterior termenului de depunere fie la cererea organului fiscal si actualziat anual sau cel mult la doi ani daca rezultatele nu variaza foarte mult de la un an la altul. Termenele de depunere a acestor dosare insa difera. De obicei sunt aveti 10 zile la dispozitie de cand este solicitat de organele fiscale competente. Altfel este la fel cu cel al declaratiilor pe profit, adica 25 martie.

Este foarte important sa stiti toate detaliile necesare inainte de a intocmi dosarul preturilor de transfer. Cu cat stiti mai multe despre lege, cu atat va fi mai usor sa evitati greseli care va pot fi fatale. Daca nu aveti timp sau nu ati fi dispusi pentru a investi resurse in aceasta activititate, cel mai bine ar fi sa solicitati ajutorul in aceasta directie.

Investirea propriilor resurse in intocmirea dosarelor preturilor de transfer nu este cea mai eficienta metoda pe care o poate aborda o companie. Sunt foarte multe detalii de retinut, sunt foarte multe lucruri la care trebuie sa fii atent si sunt foarte multe repercursiuni la care va trebui sa faceti fata in eventualitatea unor omisiuni. Daca ati dori sa evitati toate aceste probleme de la inceput, ar trebui sa vizitati site-ul dosarepreturidetransfer.ro pentru solutiile necesare.


A invata tot ce trebuie despre preturi de transfer ( https://www.dosarepreturidetransfer.ro/servicii/dosare-preturi-de-transfer ) si despre ce este nevoie pentru a face o tranzactie legala implica mai mult efort decat va puteti imagina. Daca vreti sa fiti sigut ca dosarul preturilor de transfer ( https://www.dosarepreturidetransfer.ro/servicii/dosare-preturi-de-transfer ) va fi intocmit exact asa cum trebuie si nu veti avea nici un fel de problema cu el, aveti nevoie de ajutorul echipei de pe site-ul numit mai sus.
-- END ---
Share Facebook Twitter
Print Friendly and PDF DisclaimerReport Abuse
Contact Email [email protected]
Issued By sheratonv
Country United Kingdom
Categories Business
Last Updated January 22, 2017
Loading...