Gode råd til at parkere korrekt og lovligt.


Posted June 22, 2022 by hansandersendk

Undgå at få en parkeringsbøde - her får du et overblik over de mest grundlæggende parkeringsregler.

 
Det er ikke sjovt at få en parkeringsafgift – og slet ikke når man ellers var sikker på, at man havde parkeret korrekt. Det kan ske for alle og en hver, at man overser parkeringsregler. Det kan også hænde, at man simpelthen ikke er klar over visse parkeringsregler, der håndhæves i det område, man parkerer. Hvis det er tilfældet, så er chancen for, at du får en bøde desværre ret høj. Så hvad kan du gøre for at undgå at få en parkeringsafgift? Her følger en kort forklaring af de vigtigste parkeringsregler udstukket af færdselsloven. Der kan være variationer i parkeringsreglerne fra kommune til kommune, men overholder du følgende regler, er dækket ind.
Her følger en oversigt over de vigtigste parkeringsregler:
Helt overordnet set må din parkering aldrig være til fare for andre eller ulempe for andre trafikanter.
Din parkering skal altid ske i højre side – altså i samme retning som færdselsretningen.
Du må aldrig parkere foran en indkørsel så du spærrer for fremkomsten til en ejendom for andre trafikanter. Denne forseelse koster mere end den normale taksering for parkeringsafgifter, den koster nemlig 1.020 kr.
Udenfor tæt bebyggede områder er det ikke tilladt at parkere på kørebanen på hovedveje.
Det er ikke tilladt at parkere på fodgængerfelt. Du skal parkere minimum 5 meter fra fodgængerfeltet.
Husk altid at have minimum 10 meters afstand til nærmeste tværgående kørebane i et vejkryds samt mindst 5 meter fra cykelsti.
Det er ikke lovligt at parkere på e midterrabat, skillerabat, fortov, gangsti eller cykelsti.
Det er ikke lovligt at parkere på en bro, i en tunnel eller på en bakketop.
Parkerer du på en handicapplads stiger parkeringsafgiften også til 1.020 kr. Du må ej heller parkere i områder forbeholdt motorcykler, taxi, delebiler eller elbiler. Sker dette udløser det en almindelig parkeringsafgift.
Holder du ulovligt parkeret på et offentligt område, vil du få en parkeringsafgift på 510 kr. I visse tilfælde vil denne dog være på optil 1.020 kr. hvis der er tale om alvorlige forseelser, som nævnt ovenfor. Er der tale om en parkering foran en indkørsel til en ejendom eller en parkering på et område forbeholdt handicapparkering, bliver parkeringsafgiften fordoblet og lander altså på 1.020 kr.
Parkeringsforseelser på offentlig grund udstedes af kommuner. På private områder udstedes disse af parkeringsselskaber, der er hyret til at føre kontrol med det private område. I Danmark er de mest almindelige parkeringsselskaber Q-Park, Europark Aps, ONEpark og ParkZone A/S. Disse parkeringsselskaber følger de offentlige regler beskrevet ovenfor. Det kan dog også hænde, at der er særlige regler, der gælder for et privat område. Husk altså at læse anvisninger og skiltning grundigt før du parkerer i et område – uanset om det er offentligt eller privat.
Følg med i næste artikel, der fortæller mere om parkeringsreglerne, du som et minimum bør kende til.
-- END ---
Share Facebook Twitter
Print Friendly and PDF DisclaimerReport Abuse
Contact Email [email protected]
Issued By Presseparkering
Country Denmark
Categories Government , Society
Tags lovgivning , parkering , parkeringsafgift , parking
Last Updated June 22, 2022