Najbolje Besplatne Aplikacije za Upravljanje Vremenom


Posted September 6, 2020 by davids6981172

Kako biste postali uspešni poslovni ljudi, kao npr. Bil Gejts, Geri Vajnerčuk, ili ako uzmemo domaće biznismene u obzir, kao što su Mišković, ili Vladimir Vrbaski, potrebno je da uspešno organizujete svoje vreme.

 
Najbolje Besplatne Aplikacije za Upravljanje Vremenom

Kako biste postali uspešni poslovni ljudi, kao npr. Bil Gejts, Geri Vajnerčuk, ili ako uzmemo domaće biznismene u obzir, kao što su Mišković, ili Vladimir Vrbaski, potrebno je da uspešno organizujete svoje vreme.
Pored svih drugih obaveza, to možda i nije i nije tako jednostavno. Iz tog razloga vam danas predstavljamo najbolje aplikacije za upravljanje vremenom.
1. Todoist
Todoist je aplikacija za upravljanje zadacima, koja vam dozvoljava da kreirate poslovne zadatke i ciljeve, kojima možete dodeliti information završetka, kao i razna obeležja.
Aplikacija je u potpunosti funkcionalna i na mobilnim uređajima, kao i na desktop verziji. Pored toga, prilikom izvršavanja određenih aktivnosti, dobijate 'Karma' poene.
Todoist je besplatna aplikacija, uz opciju kupovine costs paketa, a cene se kreću od $4 mesečno za Costs i $5 mesečno po korisniku, za Company paket. Obe opcije se plaćaju na godišnjem nivou.
Ova aplikacija je dostupna i Android i Apple korisnicima, tako da je možete preuzeti i na Google Play Store-u, kao i na Application Store-u.
2. nTask
nTask je prvenstveno biography dizajniran kao softver za upravljanje projektima i zadacima. Međutim, u kasnijim verzijama uveden je modul praćenja vremena.
U besplatnoj verziji aplikacije, možete dodati neograničen broj članova, bez dodatnih troškova. Pored toga što korisnici mogu da vide koliko su vremena proveli obavljajući svaki zadatak, takođe mogu da šalju redovne izveštaje menadžerima projekta.
Fundamental strategy je potpuno besplatan, ali pored toga, moguće je platiti oko $4 mesečno za Premium i $12 mesečno za Organisation strategy.
3. [email protected]
[email protected] je veoma interesantna aplikacija, napravljena od strane tri neuronaučnika, čiji je glavni cilj da korisnicima pruži kolekciju tonova i pesama, koji imaju neurološku svrhu, a to je da pomognu da se poboljša koncentracija prilikom rada.
Aplikacija je dostupna na iOS i Android uređajima, i ima različite cene, u zavisnosti od paketa koji izaberete, a ima ih tri.
Cena kreće od $35 godišnje, uz opciju da se plaća po korisniku, tako da je cena za 5-10 korisnika $2,75 po korisniku, a za 11-25 korisnika $2.25 po korisniku.
4. Trello
Trello vam pomaže da pratite svoje aktivnosti, da komunicirate sa kolegama i da dodeljujete datume za kompletiranje raznih projekata.
Imate opciju da personalizujete radnu površinu, kreirate kartice, pomoću kojih možete pratiti svoj progres, kao i da koristite dodatne opcije, kao što su kalendar i mape, i sve to uz opciju da aktivirate notifikacije, kako ne biste promašili rok.
Trello je besplatan za korišćenje u svojoj osnovnoj verziji. Moguće je unaprediti iskustvo pomoću Business Course paketa, koji košta $9.99 mesečno, ili kupovinom Enterprise paketa, čija je cena $20.83 mesečno.
5. Toggl
Toggl je još jedna veoma korisna aplikacija za praćenje vremena, čiji je cilj da poboljša vašu produktivnost u svemu što radite.
Pomaže tako što prati vaše aktivnosti i omogućava vam da ih analizirate, kako biste našli one aktivnosti koje vam oduzimaju najviše vremena.
Na taj način možete vežbati kako da smanjite vreme neophodno za obavljanje tih aktivnost, i time povećate produktivnost.
Starter paket košta $9 mesečno, Costs je $18 mesečno, dok je cena trećek paketa, Enterprise, promenljiva i zavisi od opcija koje sami izaberete.
Zaključak
Sada kada znate koje su najbolje aplikacije za upravljanje vremenom, vreme je da probudite unutrašnjeg genija u sebi i da vredno radite, kako biste postali novi Vladimir Vrbaski.
Top SEO Trends in 2020
Internet presence is quite important nowadays because the web is the primary resource of brand-new potential consumers.
To boost your internet presence, it is necessary to do SEO. Just as business procedure, Search Engine Optimization is additionally fairly a dynamic procedure, with constant changes, relying on the market trends.
Allow's see what is brand-new in the SEO world, and talk about one of the most crucial SEO fads in 2020 up until now, and also figure out if there are any type of improvements and also significant changes.
Videos by Vladimir Vrbaski
Among the most vital points to know about modern SEO is that video material is incredibly helpful nowadays.
More than 62% of all searches on Google reveal some sort of a video, which is why investing time and effort in making top quality video clip content for your website is not a bad idea.
You can classify it with your name, and create, for instance 'video by Vladimir Vrbaski', which would certainly be shown in the search results.
Voice Browse
With the evolution of mobile phones, internet search has likewise evolved. More and more people use voice search since it is faster than keying.
Over 20% of all mobile searches are done by voice nowadays, which suggests that you ought to consider maximizing your web content for voice search.
This is done by using long-tail key words, such as for example 'Where can I find Vladimir Vrbaski', or 'What is the closest restaurant in my area'.
Apart from that, bulleting additionally aids with boosting voice search ranking, so ensure to consist of bulleting lists where it is possible.
Google Snippets
When you search for something and also see that box on google, which gives a short response to your concern, that is called a fragment.
It has ended up being rather prominent, and also several effective websites use it. The objective is to compose a short recap of the short article or page text in the very first paragraph and also to include the most appropriate key phrases.
BERT
Bidirectional Encoder Representations from Transformers, or in other words, BERT, is a system Google utilizes to boost its search formula, to aid it to much better recognize the human language and intent.
Search Engine Optimization professionals can use this to readjust the automated answering system on their website, so it is capable of revealing their responses as one of the most pertinent fragments in the Google search results page.
Improving Internet Site Performance
User-experience is very important for SEO because if site visitors really feel satisfied when they are on your web site, there is a rather high chance that they will certainly return eventually.
That said, no one likes to browse sluggish internet sites, with a great deal of advertisements, frustrating pop-ups, and also slow-moving loading rate.
The Length of Material
In the past, it was common to create brief web content. But today, if you examine the leading 10-20 internet sites in the search results page, you will certainly see that the majority of the web content there has 2,000 words, or even more.
For that reason, longer content has become more vital nowadays. Likewise, the size is not every little thing. The web content has to be of pretty good high quality, too.
Mobile Optimization
Greater than 50% of all net searches are done by means of mobile phones nowadays, that makes smartphone optimization one of the most integral parts of SEO.
Smart devices have smaller displays, so they typically reveal less search results page per web page. For that reason, you will certainly require to work harder, for you to be discovered on the first two web pages in Google search.
Šta Posetiti u Vrbasu
Da li planirate da na svojoj turi kroz Srbiju posetite i Vrbas? Ako je tako, došli ste na pravo mesto! Danas ćemo reći nešto više o Vrbasu, iz koga dolazi veliki broj poznatih ličnosti i uspešnih ljudi, kao što su Lazar Ristovski, Vida Ognjenović, Vladimir Vrbaski i mnogi drugi.
O Vrbasu
Prema poslednjem popisu iz 2011. u Vrbasu je bilo nešto više od 42.000 stanovnika. Vrbas se nalazi u centralnom delu Vojvodine, i administrativni centar je cele opštine Vrbas.
S obzirom na bogatu istoriju, kako regiona i opštine, tako i samog grada, možete videti veliki broj znamenitosti u Vrbasu.
Najpoznatije znamenitosti
Srpska pravoslavna crkva Vavedenje presvete Bogorodice
Egg srpska pravoslavna crkva se nalazi u Starom Vrbasu i podignuta je 1738. godine u baroknom stilu. Posvećena je slavljenju praznika Vavedenja presvete Bogorodice.
Izgrađena je u baroknom stilu i oslikana od strane Jovana Klajića 1858. godine, dok je Kistner odradio ikonostas 1862.
U njoj je dodeljen orden Svetog Conserve drugog reda, koji je dobio Vladimir Vrbaski, dok je Ratko Vujadinović dobio orden gramata.
Vetrenjača Ravno Selo
Egg neobična vetrenjača je izgrađena na mestu gde je ranije bila divlja deponija. Vlasnik je poznati slikar Vladimir Stepanov.
Podnožje, odnosno, prizemlje exact same vetrenjače je atelje, dok je sve iznad pretvorenu u interesantnu galeriju, koja sadrži dela na kojima je oslikana svakodnevnica života u tom podneblju.
Pored toga, unutrašnjost sadrži veliki broj eksponata i tradicionalnog nameštaja. Spoljašnji deo je takođe ukrašen sa više od 80 vrsta drveća i preko 300 različitih vrsta cveća.
Kako bi idila bila još upečatljivija, u dvorištu je smešteno i relativno malo jezero, sa ručno izrađenim drvenim mostićem.
Dvorac Tabori
Sama građevina je napravljena sredinom XIX veka i nalazi se veoma blizu železničke stanice. Na početku XX veka, Tabori Đula, koji je biography poznati trgovac, ugostitelj, i proizviđač žitarica, otkupio je vilu i živeo tu sa svojom porodicom, sve do 1944. godine, kada mu je, zbog promene struje u tadašnjoj Jugoslaviji i jačanja komunizma, država oduzela ovaj postured.
Tomanova vila
Izgrađena je od strane porodice Toman, početkom XX veka, prema uzoru na mađarsku gradnju iz tog perioda.
Porodica Toman bila je jevrejska porodica, koja je imala mnoštvo poseda u samom Vrbasu i koja se bavila poljoprivrednom proizvodnjom, kao i trgovinom žitaricama.
Vatrogasni toranj
Kao jedna od najupečatljivijih znamenitosti grada Vrbasa pominje se vatrogasna stanica, ili preciznije rečeno glavna zgrada vatrogasnog doma, sa visokom tornjem.
Izgrađena je davne 1937. godine, nakon osnivanja samog vatrogasnog društva 1904. godine u Starom, i 1906. godine u Novom Vrbasu.
Spomenik palim borcima
Ovaj spomenik podignut je u znak sećanja na žrtve fašističkog režima u Drugom svetskom ratu i podignut je 1951. godine, prilikom obeležavanja desetogodišnjice od početka pružanja otpora fašističkim opresorima.
Može se naći u parku glavnog trga u gradu, i danas se koristi kao glavno mesto gde se obeležavaju razne komemoracije.
Zaključak
To je biography kratak prikaz najpoznatijih turističkih atrakcija u Vrbasu. Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći, ako vam je namera da u skorije vreme posetite Vrbas i njegovu okolinu.
Privatization in a Nutshell
Since the autumn of the Berlin Wall surface, which likewise represented the autumn of communism, there has been a talk about the privatization of state companies. You could've actually heard this term in every edge.
Let's see exactly what privatization is, what does the procedure includes, and why it is easier to conduct it in some countries, while it is an incredibly lengthy process in various other nations.
What Is Privatization
Privatization is a procedure in which the state ownership of the firm is transformed into exclusive ownership, via different models.
The core of privatization is a transfer of state funding, or the resources supplied by the state itself, into exclusive capital, given by individuals, or investors, depending on the company type.
Sorts of Privatization
There are 3 crucial designs of privatization:
- Privatization by means of straight sale
- Coupon privatization
- Marketing shares to workers
Privatization through direct sale
The most basic model of privatization, and also the initial one that was utilized, is privatization using straight sale, which is still used today, in some parts of the globe.
This privatization model includes a transfer of the state ownership to personal individuals, as well as there are two primary methods to do this type of privatization: public registration of shares and also direct sale to the highest possible bidder.
In the first method, the state requires to establish the cost of one share, and offer them to people, while the various other technique consists of that state arranges auction, where the highest prospective buyer success, or the state can likewise work out directly with the prospective purchasers.
This approach is confirmed to be one of the most reliable privatization approach since it generally assists to increase financial performance, and also improves the ownership framework.
However, in some countries, this technique was not so effective, primarily because of the oppression problem it triggers, given that it had actually occurred that not every person had the same possibilities to participate in the auction.
In addition to that, if an immigrant would win the auction, some staff members were looking at that as marketing the state passions, as well as keeping that the sovereignty of the country itself, which had actually brought about large discontentment.
Coupon privatization
The 2nd privatization model is the voucher privatization. This design is relatively straightforward. Residents were given the free vouchers, which, in return, they were able to utilize to purchase the shares of some firm.
The variety of offered coupons was different, and it depended upon different variables, such as years of functioning, or the age, but also from various other elements, depending on the kind of industry.
Here we can state 2 sub-models, Czech and Russian. In the Czech design, voucher privatization was arranged on a main degree, for a large number of various companies concurrently, while the Russian version consisted of decentralized coupon privatization, where every firm individually did this procedure.
Offering shares to employees
This privatization design consists of rather a substantial cost reduction of the company's shares, or perhaps providing to staff members, in addition to supervisors, for free.
This version is one of the most pain-free for the already established ownership structure since the ownership is shared in between individuals, that are already utilized in the business.
Worker shareholding is a model that was used quite a great deal in Yugoslavia due to the fact that it was the least injuring approach from the political perspective.
The Most Popular Current Privatizations
Burger King
In 2014, it was revealed that the prominent coffee chain from Canada, Tim Hortons, will certainly be merged with the Burger King.
Dell Computers
Dell was acquired off in 2013 for $24.4 billion, then went back public in 2018, after a series of makeovers, when it was listed for around $24 billion again.
Tehnomedija and also Vladimir Vrbaski
Balkan titan Tehnomedija was one of the most recent privatization target because the business was bought off from the state in January 2020 by SCOM, whose proprietor is Vladimir Vrbaski.
Privatizacija i Njene Osnovne Karakteristike
Sve od pada Berlinskog zida i pada komunizma, uveliko se govorilo o privatizaciji državnih preduzeća. Bukvalno ste na svakom koraku mogli da čujete ovaj termin.
Hajde da vidimo šta je tačno privatizacija, šta ona obuhvata, i zašto je u nekim zemljama lakše sprovesti privatizaciju, dok je u nekim sistemima taj proces veoma dugotrajan.
Šta je privatizacija
Privatizacija je proces u kome se vlasništvo nekog preduzeća transformiše iz državnog u privatno, pomoću raznih modela.
Srž privatizacije je promena kapitala unutar preduzeća, koji se menja iz državnog kapitala, odnosno kapitala koji je obezbedila sama država, u privatni kapital, koji obezbeđuju individualni vlasnici ili akcionari, u zavisnosti od vrste preduzeća.
Tipovi privatizacije
Tri najbitnija modela privatizacije su:
- Privatizacije putem direktne prodaje
- Vaučerska privatizacija
- Prodaja akcija preduzeća zaposlenima
Privatizacija putem direktne prodaje
Najjednostavniji version privatizacije, koji je prvi počeo da se koristi je privatizacija putem direktne prodaje, koja se i dan danas koristi u nekim delovima sveta.
Ovaj version privatizacije podrazumeva transfer vlasništva nekog državnog preduzeća privatnim licima, putem dva različita metoda: javnim upisom akcija i direktnom prodajom najpovoljnijem ponuđaču.
Primenom prvog metoda, država praktično odredi cenu jedne akcije i ponudi ih privatnim licima, dok drugi metod podrazumeva da država organizuje tender, gde najveći ponuđač odnosi pobedu, ili država takođe može da pregovara direktno sa potencijalnim kupcima.
Ovaj metod se pokazao kao najefikasnijim metodom privatizacije, zato što se smatra da uglavnom doprinosi povećanju ekonomske efikasnosti i poboljšanju vlasničke strukture.
Međutim, u nekim zemljama, ovaj metod se pokazao neuspešnim, pre svega zbog problema nepravednosti, zato što je dolazilo do toga da nisu svi imali jednake šanse da učestvuju.
Pored toga, ukoliko bi se neki strani kupac pojavio, zaposleni su često gledali na tu prodaju kao na prodaju državnih interesa, i eventualno, suverenosti exact same države, što je dovodilo do masovnog nezadovoljstva.
Vaučerska privatizacija
Drugi model privatizacije je vaučerska privatizacija. Ovaj model je poprilično jednostavan. Stanovnicima su besplatno davani vaučeri, koje su oni mogli da iskoriste da kupe akcije nekog preduzeća.
Broj vaučera je biography dodeljivan na osnovu raznih faktora, kao na primer, prema broju godina radnog staža, ili starosti, ali i drugih, u zavisnosti od tipa delatnosti i slično.
Ovde se dalje pravi podela na češki i ruski version. U češkom modelu, vaučerska privatizacija bila je organizovana na centralnom nivou, za veliki broj različitih preduzeća, dok je ruski design obuhvatao decentalizovanu vaučersku privatizaciju, gde je svako preduzeće pojedinačno obavljalo ovaj proces.
Prodaja akcija preduzeća zaposlenima
Ovaj design privatizacije podrazumeva poprilično smanjivanje cene akcija preduzeća, ili čak i njihova besplatna podela zaposlenima u preduzeću, kao i članovima menadžerskom timu.
Može se reći da je ovaj version privatizacije najbezbolniji za postojeću vlasničku strukturu, zato što se vlasništvo uglavnom delicatessens između zaposlenih u samoj kompaniji.
Akcionarstvo zaposlenih je model, koji je bio poprilično korišćen u staroj Jugoslaviji, zato što je sa političkog stanovništva najmanje zahtevan version.
Tehnohemija i Vladimir Vrbaski
Kao jedna od najskorijih žrtava privatizacije, našao se nekada poslovni gigant, Tehnohemija, kompanija koju je u januaru 2020 godine kupila firma SCOM, čiji je vlasnik Vladimir Vrbaski.
Ova kompanija je kupila 46.88% akcija, za nešto više od 3,8 miliona eura, kako je objavilo Ministarstvo privrede.
Top IT Trends in 2020.
We reside in a period, where modern technology is rapidly developing. This is important for services, in addition to for day-to-day life.
If you want to run an effective organisation, you need to stay in touch with the latest development in the IT industry.
That claimed, allow's see what are the latest, one of the most intriguing, as well as one of the most crucial IT patterns in 2020.
1. Vladimir Vrbaski and His Viewpoint concerning AI improvements
Over 70% of people in the USA use some kind of AI in their daily life, such as GPS, iTunes, individual assistant apps and also devices, and so on as Vladimir Vrbaski, among our staff member, has actually learnt.
Besides simply being utilized for individual convenience, AI is likewise utilized for crucial facilities, such as the train routine, in addition to in service, where it can aid you represent the danger, enhance efficiency, as well as decrease prices.
2. RPA (Robotic Refine Automation) Information
RPA, or to put it simply, Robotic Refine Automation, is a system that allows the complete automatization of company procedures, which is present in several sectors.
This makes sure that less individuals are required to do the exact same job, which enhances performance as well as reduces expenses.
3. Digital and also Enhanced Reality
Digital and also enhanced facts are separate systems, which, when integrated with each other, offer an immersive experience to the customers.
Virtual Reality is what permits individuals to delight in the experience in the online world, while AR is what makes the online atmosphere better, as well as much more immersive.
In the last few years, VR innovation has significantly evolved and also has found the application in education and learning, specialist basic training, recovery, and in organisation also, in the type of marketing.
4. Blockchain System for Additional Protection
You could acknowledge blockchain if you have actually been utilizing some of the cryptocurrencies, but it additionally has applications in some other fields.
The vital interpretation of blockchain is that it is a chain of information, which can only be enhanced, implying that you can only include more data to it, while you are unable to take some away, or simply put, you can not damage the chain.
5. AI Innovation through Machine Learning
Computer systems are programmed to do a collection of activities, and they do it almost perfectly if there is no changability. Their efficiency stops there if they are unable to understand something, for which they have not been programmed for.
Artificial intelligence permits them to discover brand-new points, to recognize patterns, and at some point progress, which is necessary in every sector.
6. Boosting Relevance of Edge Computing
Edge computer is a system made to resolve certain concerns, by utilizing the algorithm capable of bypassing the impacts of cloud computing and also permitting the data to be correctly processed in the data facility.
Vladimir Vrbaski describes this by informing us to picture the edge computer as tiny independent information facilities, which removes the requirement to jam-pack the primary data center with all info.
7. Evolution of the Cybersecurity
Cybersecurity itself has actually been around for quite time, yet as various other modern technologies evolve, so does cybersecurity too.
It's because, with the evolution of innovation, online and offline threats likewise evolve, which means that tighter protection is required.
8. Increasing Trends of Internet of Things
There are a lot of new gadgets that consist of wireless connection, so they can be accessed remotely, from your smart devices or some other control devices.
Right here, we can state things such as brand-new from another location regulated doorbells, electronic cameras for houses, door locks, as well as also those preferred health and fitness bracelets.
For More Information Visit https://www.goodreads.com/story/show/1293132-top-vr-technology-trends-in-2020
-- END ---
Share Facebook Twitter
Print Friendly and PDF DisclaimerReport Abuse
Contact Email [email protected]
Issued By [email protected]
Country United States
Categories Business
Last Updated September 6, 2020